Gotham Blog

1.évad

Ezzel kezdődött minden...

Sokan gondolják (szerintem rosszul), hogy egy sorozatot az első évada vagy az első néhány része után meg lehet ítélni.

Eleinte nem tudtam magamban hova tenni a sorozatot. Vagy 4-szer ugrottam neki, de csak az utolsó próbálkozásomra folytattam az egészet. És ez milyen rohadt jó döntés volt.

Az első néhány rész számomra nagyon unalmas volt, de utánna kezdődött a fanatizmusom. Nekem személy szerint az évad második fele nagyon tetszett, legfőképpen Jerome Valeska karakter. Róla majd a következő évadok értékelőjében is szó lesz bővebben. Kb. 4 nap alatt végeztem vele, a vége felé nagyon felpörgött a történet és komolyan a villain-eket szerettem meg a legjobban.


Összesítve:nem ez volt a kedvenc évadom, de szerintem egy nagyon jó alapot adott a sorozatnak.

2.évad

Mikor végeztem az első évaddal egyből szerettem volna folytatnia második évaddal. Mielőtt belekeztem volna néztem néhány előzetest és olvastam néhány betekintőt. Az egész nagyrészt az Arkham Elmegyógyintézetben játszódik, ami nekem a személyes kedvenc helyszínem lett.

A főgonoszok most Hugo Strange és Theo Galavan lettek. Előbbit így utólag kifejezetten megszerettem, míg utóbbit hihetetlenül utálom még most is.

Theo barátunk alkotta meg a Maniax! nevezetű bűnbandát, amiben helyet kapott az all time fav karakterem, Jerome Valeska, aki egy rész erejéig szerepelt az 1.évadban.


Összesítve: ezt az évadot hamar ledaráltam, de valahogy nem igazán fogott meg. Az első 3 rész Jerome Valeska miatt nagyon tetszett, de az évad további része felejthető volt.

3.évad

A harmadik évad főgonosza volt a Baglyok Társasága. Jól megállták a helyüket a többi gonosz mellett, viszont ez az évad volt az, amiben a gonoszok szerintem sokkal jobbak voltak, mint a "hősök".

Rébusz kialakulása pirospontot érdemel, nagyon jó volt, ahogy egy eseményhez kapcsolták a megtestesülést.

Pingvin egy csillagos ötös karakter. Az elejétől kezdve imádtam őt, de itt lett lett az a Pingvin, akire vártam.

És visszatért Jerome! Nagyon vártam rá és jobb volt itt, mint valaha!


Összesítve: ez a második kedvenc évadom, nagyon jól pörög a történet az egész évad alatt.

4.évad

Ez az évad minden várakozásomat felülmúlta. Május 17.-én lesz vége ennek az évadnak, de már most kimondhatom, hogy ez a legjobb évad. Sok fordulat volt várható és természetesen Jerome visszatérése. A főgonosz a 6. rész után egy ideig Professor Pyg volt, majd jött Falcone lánya, Sofia. (Ő egy kifejezetten utálható karakter)

De ezután kezdődött az igazi őrület...az évad második felében megjelent a Jerome, Jonathan Crane és Jervis Tetch által alkotott csapat, akik amit lehetett felforgattak a sorozatban.


Összesítve: Erről az évadról nem tudok sokat írni, mert nem tudnám átadni azt, amit a sorozat adott nekem. Ezen kívül viszont ez a kedvenc évadom és a vége tökéletesre sikerült.